Stacks Image 4
Stacks Image 5
Stacks Image 6
Stacks Image 36

FARM FOOD HE HONDENVOEDING


Farm Food HE is een zeer hoogwaardige ‘High Energy’ geperste voeding voor elke hond, ongeacht leeftijd, activiteit of ras. Dit noemen we het ‘ All Life Stages-concept ‘ en is gebaseerd op het gegeven dat de spijsvertering bij honden nog steeds gelijk is aan die van hun voorouder, de wolf. In de natuur eten wolven en ander hondachtigen, ongeacht hun leeftijd van hetzelfde prooidier; jonge en drachtige dieren eten meer en oudere dieren eten minder. Dit alles draagt er onder andere aan bij dat pups zeer gelijkmatig groeien zonder vervelende groeipijnen. In Farm food zitten geen toevoegingen als conserveringsmiddelen of kleurstoffen.

De lage productietemperatuur tijdens het persen zorgt ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit bevordert een zeer goede gezondheid, wat onder andere te zien is aan de kwaliteit van huid, vacht en ontlasting. Oudere honden worden vaak levenslustiger. Farm Food HE onderscheidt zich door een transparante samenstelling, zuivere ingrediënten, een hoge biologische waarde van de eiwitten en de zeer hoge verteerbaarheid ( 84 – 87%). Alle dierlijke ingrediënten in Farm Food HE zijn afkomstig van dieren uit de E.U. die goedgekeurd zijn voor humane consumptie. Farm Food HE is samengesteld op basis van vlees ( rund of schaap ) en hemoglobinepoeder, aangevuld met mineralen, vitamines, sporenelementen en Schotse zalmolie of het “oer-graan” Sorghum ( Kafferkoren).

Voordat Farm Food HE wordt geperst zijn de granen ontsloten ( voor-verteerd). Daardoor zijn ze zeer goed verteerbaar( 97% of hoger) en leveren ze belangrijke voedingsstoffen en energie in de vorm van koolhydraten. Via een perstemperatuur van maximaal 75 gr C blijven deze ingrediënten volledig en in oorspronkelijke staat aanwezig. Daardoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan de totale kwaliteit van het voer en daarmee het optimale functioneren en de gezondheid van onze honden. Bij een goede geperst brok komen de voedingstoffen gelijkmatiger vrij. Dit komt omdat Farm Food HE in de maag langzaam, vanaf de buitenkant, oplost. Een geëxtrudeerde brok ( verhitting boven 100 gr C) daarentegen zuigt zich vol maagsap en valt dan in één keer uit elkaar. Naast het gegeven dat een geperste brok ook veel minder gaat “zweven” in de maag, is dit langzame oplossen één van de belangrijkste redenen waarom bij goede geperste brokken de kans op maagtorsies duidelijk geringer is dan bij geëxtrudeerde brokken. Het is daarom ook erg belangrijk dat Farm Food HE niet gemengd gegeven wordt met een geëxtrudeerde hondenbrok.

Tijdens diverse testen is gebleken dat een deel van de honden nog meer baat heeft bij Farm Food HE wanneer de gebruikte lijnzaadolie wordt vervangen door Schotse Zalmolie. Een ander deel van de honden daarentegen blijkt de meeste baat te hebben bij de oorspronkelijke samenstelling van Farm Food HE Classic met lijnzaadolie. Daarom is er besloten om naast de huidige vertrouwde samenstelling met lijnzaadolie ( aangeduid met Classic) Farm Food ook aan te bieden met Schotse Zalmolie ( aangeduid met Schotse Zalmolie ). Er is geen verschil in analyse en voedingsadvies tussen de samenstelling van beide. Het enige verschil is dat lijnzaadolie plantaardig is en Zalmolie dierlijk. De 3e soort is Farm food HE Glutenvrij. De samenstelling van Farm Food HE “Glutenvrij “ is in de basis gelijk aan Farm Food HE “ Classic ” en “ Zalmolie ” . Het grote verschil tussen de hondenbrokken is dat de tarwe is vervangen door Sorghum en rijst ( beide zijn gepoft, daardoor voorgekookt). De 4e soort is Farm Food HE Schaap. Schapenvet wat in het schapenvlees zit, heeft een duidelijk positief effect op de gezondheid van de huid en zorgt voor een mooie vacht. De koudgeperste lijnzaadolie en de andere oliën in de Classic, Zalm en Glutenvrij hebben vergelijkbare effecten.

Te koop:

- Farm Food HE Classic Mini ( met lijnzaadolie ) 4 kg
- Farm Food HE Classic ( met lijnzaadolie ) 15 kg
- Farm Food HE Zalm Mini ( met zalmolie ) 4 kg
- Farm Food HE Zalm ( met zalmolie ) 15 kg
- Farm Food HE Glutenvrij Mini ( met zalmolie ) 4 kg
- Farm Food HE Glutenvrij ( met zalmolie ) 15 kg
- Farm Food HE Schaap Mini ( met lijnzaadolie ) 4 kg
- Farm Food HE Schaap ( met lijnzaadolie ) 15 kg


- Farm Food HE onderscheidt zich door een transparante samenstelling, zuivere ingrediënten, een hoge biologische waarde van de eiwitten en de hoge verteerbaarheid.
- 100% natuurlijk
- Houdt de vacht en huid in topconditie
- Ondersteunt de darmflora
- Zeer makkelijk verteerbaar
- “Mini “ brokjes voor pups en kleine hondenrassen


Vraag gerust naar de prijzen…..